(for Years 10-11)Sixth form users click here
for more information...
How the day is structured
We are keen for the day to begin in a professional and businesslike manner and so the students will go straight into lesson one at 8.30am with the legal requirement for morning registration taking place at that time. The tutorial programme, which will focus on Enterprise, Intervention, RE, Citizenship and SMSC, and the weekly assembly programme will take place before the morning break. There will be a further 15 minute hiatus between 3.45pm and 4pm for students to have an afternoon snack and comfort breaks or to commute to the location of their enrichment (registers of enrichment will be taken)
The day is structured as follows. Monday – Thursday
|8:30am||8:50am||Tutor time||20 mins|
|8:50am||9:50am||Lesson 1||1 hour|
|9:50am||10:50am||Lesson 2||1 hour|
|11:05am||12:05pm||Lesson 3||1 hour|
|12:35pm||1:35pm||Lesson 4||1 hour|
|1:35pm||2:35pm||Lesson 5||1 hour|
|2:35pm||3:35pm||Lesson 6||1 hour|
|3.35pm||4.35pm||Lesson 7||1 hour|
The structure for Friday will be similar to the Monday to Thursday, but there will be no lesson 7 at 3.35pm and students will be dismissed from 3.35pm.